top of page
Search

BLOEMEN BAKKEN


ZONDAG BAKDAG

Wanneer ik terug was van de opnames had ik nauwelijks tijd om na te genieten van de fantastische momenten. Nee, het was suiker en bloem afdouchen en snel naar bed want op zondag ging de wekker altijd erg vroeg. Het programma van de zondagochtend was: van half 7 snoozen om op 7 uur te kunnen opstaan, een goed ontbijt nuttigen, recepten verzinnen, boodschappenlijstje maken, alle eieren/boter opkopen in de supermarkt en bakken, bakken, bakken. We moesten namelijk op maandagochtend de recepten inleveren voor de week erna. Op dinsdagochtend moesten de recepten doorgestuurd worden voor het komende weekend. De productie ging alle boodschappen voor ons halen op woensdag, dus hierna was je recept definitief. De rest van de week was ik altijd bezig met oefenen voor taarten waarvan ik niet wist of ik ze mocht maken in de tent.

PINK

Ik wilde de trifle roze maken, want het moest een zoete droom worden. Ik kan namelijk echt de hele dag door snoepen. Iets zoets als ontbijt, iets zoets als lunch, tussendoortjes... Het is heel spijtig dat taart niet als hoofdgerecht gezien wordt.

Ik had nog een suikerspinmachine in de garage staan die ik gebruik op feestjes. Nou, hoe leuk zou het zijn als ik de trifle roze maak met suikerspinnen!? bedacht ik me. Yes, dat werd het. Daarbij dan witte chocolade mousse, amandel dacquoise, roze rolletjes cake met zelfgemaakte aardbeienjam, witte chocolade vlokken en een aardbeiengelei. En oh ja, dat was wel nog een dingetje, het moest klaar zijn in twee uur en dat in een 20 cm hoge vaas.

Tijdens het oefenen kwam ik erachter dat je echt veel moet bakken om een 20 cm hoge vaas te kunnen vullen. Echt heel veel! Ik oefende tot de helft van de vaas gevuld was. De andere helft zou ik dan op dezelfde manier verder opbouwen. Hopen dat het in de tent zou lukken…


GEZELLIG MET EEN ZACHTE G

Aankomen in Maarsbergen voelde altijd een beetje als thuiskomen. Ik zie dat ook nu als ik op zondagavond op de bank zit te kijken naar de uitzendingen. Ik lach steeds meer, ga onduidelijker praten (in het begin probeerde ik toch wel iets op mijn accent te letten) en wordt steeds losser. Het was allemaal zo gewend geraakt na een paar opnames, daardoor kende we elkaar heel goed en was het super gezellig. Dat er dan ondertussen super veel cameramannen en geluidsmannen rondliepen vergat je helemaal.


SNOEPKONTEN IN DE TENT

Je kunt je misschien wel een beetje voorstellen hoe een keuken eruit ziet als je niet opruimt en alles in speedtempo moet doen. Nou dat beeld keer 100 en zo ziet je werkbank eruit na een opdracht. Met allerlei kommen met beslag, mousse, stukjes cake en andere lekkere dingen.

Op het moment dat de trifle in de koeling ging moest de suikerspindecoratie er even vanaf en toen ik die weer terug wilde plaatsen…. Huh, weg? Waar is de suikerspin?! Alle snoepers in de tent, dachten: hey, lekker, overgebleven suikerspin! Oeps.. Gelukkig mocht ik deze opnieuw maken, maar helaas door het vochtige weer bleef ook hier niet veel van over… Het was gelukkig toch een roze trifle geworden. Tevreden ging ik lunchen. En die lunch was weer heerlijk…


ZON

De technische opdracht zou iets met bloemen zijn. Tijdens de lunch in het zonnetje, speculeerden we over wat dat zou kunnen zijn, appelroosjes hadden we al eens gemaakt dus dat kon het niet zijn. Ik weet nog dat de productie zei, toen het nog zo warm was: “Wacht maar, over een paar weken zoek je de zon op”. En ja, dat was het geval, heerlijk, alsof het even vakantie was.

KAAS en KNOFLOOK

Kaasbloemen, dat had niemand genoemd. Een kaasbloem: bladerdeeg, soezendeeg, kaascrème, tomaten tapenade. En dat alles in een korte tijd bereiden; snel schakelen, snel doorwerken. Hier en daar even spieken wat de andere deden en maar proberen er iets van te maken. Echt bloemen werden het niet maar op zich zag het er best leuk uit. Iets te veel knoflook vond Janny. Maar laten we eerlijk zijn, je kunt nooit te veel knoflook gebruiken!


FLOWERPOWER

Het spektakelstuk moest een schilderkunstige bloementaart worden. Op Instagram had ik gezien hoe je bloemen kon maken van wafer paper. Best een klusje maar het is eens wat anders dan fondant bloemen. Er zijn veel bloemen waarvan je de smaken in eten kunt verwerken maar iedere keer als ik het proef denk ik: ieuw, een hap zeep! Het werd dus een taart zonder bloemensmaken. Een citroenmaanzaad taart werd het, alsof het een beetje de stampertjes zijn van de bloemen. Niet dat iemand die link legde, haha.

Met een collegaatje hebben we stiekem op een kantoortje fondant uitgerold en daar met eetbare verf bloemen op getekend. Zodat ik in de tent niet meer hoefde na te denken hoe ik ze ging vormgeven. Helaas had ik in de tent iets minder tijd voor de decoratie dan gepland, waardoor ik maar één wafer paper bloem had. De buitenkant was zo geschilderd als ik het voor ogen had. Strak, simpel en artistiek.

ARJEN

Helaas moest Arjen de tent verlaten. Wat heb ik met hem gelachen! Iemand met leuke humor, een groot hart en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Nu waren we nog met 5 vrouwen over. Ik ging terug naar huis met een goed gevoel maar ook met spanning, want met welk gevoel zal ik volgende week naar huis rijden?


337 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page