top of page
Search

Lekker Fris (en fruitig)

NA ZON KWAM KOU

Brrr na twee weekenden zomers weer was het dit keer wel even anders in de tent. Ineens leek het wel winter en dat zonder jas. Een tent boven je hoofd met de flappen open, ziet natuurlijk erg leuk uit op tv, maar brrr. Ik had me direct bedacht dat, mocht ik doorkomen, de volgende week thermokleding in mijn koffer zou zitten. En het is nodig! Want jaaa! Ik ben weer door! Hoe fantastisch! Wat een heerlijk gevoel!


LEMON MERINGUE

We waren allemaal heel blij met de eerste opdracht van het vierde weekend: een lemon meringue taart. Dat lust toch iedereen? Zo lekker de mix van fris en zoet. En ik hou natuurlijk van zoet zoals je waarschijnlijk al hebt gelezen. En de taart moet, naast de juiste smaken, er natuurlijk ook mooi uitzien. Ik heb last minute nog het hele Internet afgezocht naar eetbare bloemetjes en op de dag van de levering stapte ik vlak daarna in de auto richting Maarsbergen. Gelukkig ging de eerste opdracht heel goed. Ik had gemaakt: een harde bodem met amandelspijs, een citroenmousse en heerlijke meringue. Hmm, ik krijg er nu weer zin in.ZOVEEL MOGELIJK TAART

Het was altijd zo leuk om iedereen weer te zien. Het werd steeds gezelliger samen want je leert elkaar echt goed kennen tijdens zo’n lange intensieve dagen. Het wordt gewoon een beetje je tweede familie; de deelnemers, het productieteam, natuurlijk onze nanny en de camera- en geluidsmannen die allen een lepel in hun broekzak meedroegen om stiekem van alle baksels te kunnen proeven. Op het moment dat er geproefd werd door de jury volgden wij het voorbeeld van de camera- geluidsmannen. We zochten snel naar een schone vork of lepel en was die er niet, dan kunnen we misschien toch gewoon een lepel delen? Als we dan even niet in beeld werden renden we zo stilletjes mogelijk naar de reeds beoordeelde taarten om daar ongegeneerd van te genieten. Ik denk toch dat dit één van de leukste dingen is van Heel Holland Bakt: zoveel mogelijk verschillende taarten proeven.


APPELROOSJES (van de supermarkt)

De technische opdracht was: maak zes appelroosjes. En wat zijn tartelettes toch mooi. Ik had ze nog nooit echt gemaakt, maar zo leuk om het dan in de tent te mogen doen. De tartelettes worden gevuld met room en een appelvulling. Maar hoe grof of fijn snij je de appels? Jammer dat een appeltaartje niet meer zo gezond is als een gewone appel, want wat is het toch lekker met die kaneel, suiker en rozijnen. Helaas had ik de appels toch te grof gesneden vond de jury. En dan de roosjes, de techniek hierachter is erg leuk. Je ziet dit vaak langskomen op Instagram, maar ook dit had ik nog nooit gedaan.

In het recept stond gebruik een mandoline. Wat is in godsnaam een mandoline? dacht ik. Nou dan maar met een mes proberen. Maar jeetje, waarom krijgt iedereen zo’n dunne plakjes appel en ik niet? Toen zag ik bij Aline HET apparaat van Sint Joep (de jaarlijkse markt in Sittard) liggen. Het apparaat waar je mee dood wordt gegooid op deze markt! DE MANDOLINE! Meteen dat ding gezocht, maar shit, niet meer genoeg appel. Hierdoor werden mijn roosjes wat kleiner dan ze moesten zijn, een beetje van die supermarkt roosjes, zeg maar. Klein maar fijn.


KOUD en KLAAR

Aan het einde van de dag waren we allemaal verkleumd van de kou. Snel eten en op naar het hotel, op naar de warme douche. Hierna hebben we lekker in onze chill kleren nog met iedereen gekletst in de lobby.


3D FRUIT

Op de tweede dag moesten we de ‘3D-fruittaart’ maken. Ik heb lang nagedacht over wat ik zou maken. Appels, peren, een banaan, kersen; alles is wel voorbij gekomen. Toen kwam Julie, een goede vriendin, met het idee om een kokosnoot te maken. Top idee! En dan natuurlijk zo eentje die je op een tropisch strand krijgt met een heerlijke cocktail erin...


TIJDGEBREK THUIS

Ik heb de taart maar slecht één keer thuis kunnen oefenen wegens tijdgebrek. Drie uur thuis bakken, zonder op te ruimen (net als in de tent): wat een puinhoop in de keuken! En dan had ik niet eens de tijd gehad om de decoratie helemaal af te krijgen… dat wordt dus nog harder door werken in de tent. Gelukkig was mijn testpanel erg enthousiast over de smaken waardoor ik er toch wel vertrouwen in had.TIJD OVER TENT

Ik was lekker aan het bakken in de tent toen ik opeens naar de tijd keek. Wow! Ik heb nog best veel tijd over en ik heb ook al best veel af! dacht ik. Zelfs toen de stroom uitviel door het noodweer, zat ik lekker zonder paniek te fröbelen aan de bloemetjes voor de decoratie. De stroomuitval heeft zeker 20 minuten geduurd en de productie was in hun nopjes: dit is leuke tv! Maar ik maakte me niet druk, ik lag prima op schema!

Toen de tijd om was keek ik eens om me heen. WOW wat een geweldige taarten stonden er! Vooral de kersen van Anouk waren prachtig en Jeanette had net echte bananen gemaakt!


TEVREDEN

De beoordeling was goed, Janny en Robert waren net zo enthousiast als mijn proefpanel. En de kersen van Anouk waren de beste, haar baksel was ook echt een kunstwerk. En op het einde weer, hmmm, lekker proeven. De 3D-bananentaart van Jeanette (ik hou dan ook echt van alles waar banaan in zit) was zo heerlijk!

Met een goed gevoel ging ik naar huis. En toen ik thuiskwam dacht ik: ik lust nog wel wat kokos. Even langs de ijssalon bij ons op de hoek, want zij verkopen het lekkerste kokos-ijs!

200 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page