top of page
Search

OEFENEN-OEFENEN-OEFENEN

Wow wat een leuke reacties allemaal! Wat was het leuk om met familie en vrienden te kijken naar de aller eerste uitzending van het nieuwe seizoen Heel Holland Bakt. Met allemaal lekkers op tafel hebben we vooral hard gelachen. Super leuk om te zien wat ze van al het filmmateriaal hebben gemaakt. Een hele mooie leuke en gezellige uitzending.


En toen, hoe is het gegaan na het bak kamp bij Robert?


Bakboeken kopen. Dat was het eerste wat ik deed nadat ik wist dat ik door was. Want na de opnames bij Robert in de bakkerij kon ik alleen maar denken: en nu? Kan ik dit wel? Ben ik wel goed genoeg? Wat kan ik eigenlijk allemaal bakken? Sommige basistechnieken heb ik nog nooit gedaan! Mijn gedachten sloegen op hol.

De bakboeken gaven mij zekerheid. Ik had bijvoorbeeld nog nooit brood gebakken. Ik bedoel: hoe lekker is gewoon brood van de bakker! Niet? Maar ik wist dat er altijd een hartige week, met onder andere brood, in HHB voorkomt. Dus dat ging ik als eerste oefenen.

En oh ja, koekjes! Ik hou van koekjes!!! Maar ik ben niet de moeilijkste, de koekjes van de supermarkt vind ik al heerlijk! Ok, dus koekjes moest ik ook gaan oefenen. En natuurlijk soesjes, bladerdeeg, en wat nog meer? Aaaah! Toch wel veel dingen die ik niet echt in mijn repertoire had zitten…

Oefenen, oefenen, oefenen was het. Ik had een groepsapp aangemaakt met de mensen die wisten van mijn deelnamen aan HHB. Zodat iedere keer als er iets uit de oven kwam, er meteen (en nu wel) kritisch bezoek kwam om te proeven.


Aan het begin van de vakantie kwam het allerleukste mailtje van de zomer. De opdrachten van de eerste afleveringen werden bekend gemaakt: een signatuuropdracht en een spektakelstuk. De signatuuropdracht luidde: Maak een kerstboom van koekjes en zorg dat deze 30 cm hoog is. Ok, 30 cm, dat is een liniaal. Uhm, hoe dan? 30 cm de hoogte in met koekjes, is best hoog! Hoeveel koekjes moet ik wel niet maken? Met lichtelijke stress en niet wetende wat ik zou gaan maken voor de eerste afleveringen vertrokken we naar Noorwegen. Zoals jullie misschien al hebben gelezen was het fantastisch! De ongerepte natuur waar we iedere avond op zoek gingen naar een plekje om (wild) te kamperen boven op de Mini. Het was geweldig. In een klein dorpje kwamen we bij een klein schattig bakkerijtje. Hier moesten we natuurlijk stoppen om lekkere zoeternijen te scoren! In de etalage werd mijn aandacht getrokken naar een heel mooi Scandinavisch baksel. Ik riep tegen Remco: “Dit wordt het!” Yes, mijn eerste idee was er!Toen we terug waren van de reis ben ik direct begonnen met oefenen. Ik maakte de taart net zo vaak dat ik er tevreden over was en dat ik het (redelijk) binnen de tijd af kon krijgen. Vóór HHB besteedde ik 4 tot 6 uur werk aan een taart. Een tijdslimiet was toch wel even wennen, maar uiteindelijk heel fijn. Nu bak ik veel sneller!

Zodra ik de ‘kerstboom’ onder de knie had, begon ik met oefenen aan het spektakelstuk. Geen spoilers, kijk zondag maar!

317 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page