top of page
Search

WOW meesterbakker!!

De week van de tweede ronde in de tent was ontzettend druk. De opnames vinden altijd aan het einde van de week plaats. Dat is wel handig in verband met voorbereidingstijd. Maar de eerste en tweede aflevering vonden vlak achter elkaar plaats. Eén dagje thuis en hup weer naar Maarsbergen. Iedereen had er super veel zin in, maar we waren ook extra zenuwachtig omdat we thuis niet meer hadden kunnen oefenen. De twee opdrachten die we van te voren wisten waren de ‘goud en nieuw’ taart en de ‘klok’ taart. Oud en nieuw in de brandende zon, haha, wat zou dat worden? En dat in combinatie met de minimale voorbereiding die week…


ONZE NANNY

Met ons negenen hadden we een kandidatenbegeleider, wel onze nanny genoemd. Overal waar wij naartoe gingen, ging hij met ons mee. Door zijn oortje ging het dan van: “De bakkers komen eraan”, “Mogen de bakkers nog naar de wc?”. Heel grappig om dit mee te maken. Een beetje zoals de Amerikaanse president, haha!KLETSEN en FILMEN

We kregen weer allemaal een keukenblok toegewezen, de bakbenodigdheden werden gecontroleerd en het aanloopshot werd weer opgenomen. “Leuk kijken en doen alsof jullie wat kletsen”. Dat was de opdracht. Maar dat was helemaal niet moeilijk, we hadden elkaar zoveel te vertellen. “Wat ga jij maken?” Dat was de meest voorkomende vraag. Het klonk allemaal lekker en sommige baksels erg moeilijk. Ik was heel benieuwd hoe het bij iedereen zou gaan.


GOUD

De eerste opdracht van die dag was de ‘Goud en Nieuw’ taart waarvoor je twee uur de tijd kreeg. Een taart waar ik normaal een hele dag over zou doen... Gelukkig verliep alles volgens plan en ging het erg goed. Ik was best blij met het resultaat: goud was mijn taart zeker. Inspiratie had ik opgedaan bij het ontleden van de smaken van de Beatrix vlaai, een van mijn lievelingsvlaaien. Robert en Janny vonden de taart vooral heel mooi en de smaken klassiek en lekker.

Ik vond het ook erg leuk om aan het einde de resultaten van de andere kandidaten te zien. Je kijkt wel wat rond tussendoor maar je ziet niet echt wat ze maken en waar ze mee bezig zijn. Extra leuk dus om het eindresultaat te zien. En nu al helemaal op tv!MOEDER NATUUR

Ondertussen dacht moeder natuur nog even een extra hindernis erbovenop te gooien. Niet alleen de warmte maakte het bakken erg moeilijk, maar een hele familie wespen kwam nog op bezoek. Het waren er niet tien, maar wel honderden wespen waren de tent binnengetreden. Er was natuurlijk genoeg zoetigheid te krijgen... Een hele uitdaging om niet gestoken te worden en voor de cameramannen een uitdaging om zo min mogelijk wespen in beeld te krijgen.


NIET TE FILMEN

Sowieso het beeld, ik ben echt verbaasd hoe goed de serie gefilmd is. Er zijn veel mensen in de tent aanwezig: het productieteam, de cameramannen, de geluidsmannen, de runners. Op tv ziet het er zo rustig uit maar ondertussen… haha! Echt knap hoe ze dat filmen en monteren.


CANNOLI

De technische opdracht: cannoli. Toevallig had ik ze pas nog gehad bij de Italiaan in Sittard. Heerlijk, maar nog nooit zelf gemaakt. Het recept was zoals gewoonlijk minimaal, maar heel veel ingrediënten. Een ‘simpel’ lekker koekje waar heel veel in moet. Mijn deeg bleef maar plakken terwijl de anderen het mooi kregen uitgerold. Gelukkig stond Nina achter mij en Anouk voor mij. Wat een lieverds zijn zij. Met hun ‘gouden’ tip (door de zenuwen vergat ik simpelweg meer bloem op mijn werkbank te gooien… duh) kreeg ik het deeg goed en kon ik rondjes uitsteken. Daarna het deeg op de ijzeren kokertjes rollen en hup, in de frituurpan. Nou, geen succes, want het geheel liet meteen los en de koekjes kwamen eruit alsof het kroepoek was.

OOOOH! Daar was dus dat ei voor, dacht ik. Dat stond niet in het recept maar lag wel bij de ingrediënten. Instrijken die handel! En toen bleven ze plakken. Ondertussen was de pistachevulling koud aan het worden in de diepvries. Deze moest koud worden om op te stijven. Waar wij allen niet aan dachten was dat de mixer naast de frituurpan stond. Waardoor de koude ganache meteen weer opwarmde op het moment dat we deze in de mixer deden en hierdoor bleef het slappe pap. Wel lekker maar geen mooie structuur. Gelukkig vonden ze mijn koekjes wel knapperig, de chocoladedecoratie was daarentegen niet helemaal de bedoeling maar wel leuk bedacht.

Een prima dag vond ikzelf.


GOEDE VOORNEMENS

Na een eigenlijk te kort nachtje weer terug naar de tent. Met het golfkarretje werden we naar de tent gestuurd en het ochtendritueel begon weer opnieuw. Als iets niet klopte bij het checken van de bakbenodigdheden werd dit meteen geregeld. Wat een top team zit er toch achter Heel Holland Bakt! Alles werd voor ons geregeld. De tweede dag was wat relaxter dan de eerste. Er hoefde maar één taart gemaakt te worden. Wel was de opdracht wat groter. 3 uur lang voor de ‘klok’ taart. Bij deze taart had ik extra veel aandacht besteed aan de binnenkant. Normaal besteed ik veel werk aan de buitenkant van een taart maar ik wilde ook eens laten zien dat mijn smaken goed zijn. Een kloktaart, een taart die aftelt naar het nieuwe jaar. Het jaar waar we weer allemaal nieuwe voornemens voor kunnen bedenken. Mijn voornemen ieder jaar is minder snoepen en wat afvallen. Ik begin altijd goed. Tot mijn verjaardag… in februari... Ik vind dat ik dan een vrijbrief heb om taart te eten. Alle taarten die er staan moet ik proeven. En om de een of andere reden gaat het erna minder gedisciplineerd verder dan eerst..

Nou een taart met goede voornemens. Een worteltaart! Een taart waarvan we denken dat die gezond is omdat er wortel in zit… Helaas niet gezond, maar wel lekker!! En dat vonden Janny en Robert ook, een taart waarvan je wil blijven eten en alles wil proeven. Lekker!


TRAAN en een LACH

Het fijne aan de opnames in de zomer is, is dat je heerlijk buiten kunt zitten. In campingstoeltjes in de zon, lekker kletsen met de andere bakkers. En wat hebben we gelachen! Vooral met Nina. Nina is pure entertainment. Heerlijk zo iemand. Iemand die iedereen op zijn gemak stelt, lief is en betrokken naar iedereen is. Wat een topper! Super jammer dat Nina dan ook naar huis moest en heel dubbel dat ik meesterbakker werd. Maar ik was toch wel erg blij en trots op mezelf. Hoe vet eigenlijk! Eerst in de tent bij de laatste 10 en dan ook nog eens meesterbakker worden! Nou, dan heb ik toch al veel dingen bereikt tijdens mijn Heel Holland Bakt avontuur.


Op naar volgend weekend!!


300 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page